© CIDimport

Meeste mail vrijdag geopend

Geplaatst: 23 maart 2006 - 11:03

Aangepast: 19 september 2022 - 12:41

Redactie ID.nl

Uit een Amerikaanse analyse van 2,7 miljard e-mailtjes blijkt dat digitale poststukken de grootste kans lopen geopend te worden op vrijdagen.In veertien achtereenvolgende maanden scoorde de vrijdag als de dag met het hoogste percentage geopende mails. Het meest doorgeklikt op links in e-mails gebeurt verhoudingsgewijs echter niet op vrijdag, maar op zondag.

Meeste mail vrijdag geopend

Uit een Amerikaanse analyse van 2,7 miljard e-mailtjes blijkt dat digitale poststukken de grootste kans lopen geopend te worden op vrijdagen.

In veertien achtereenvolgende maanden scoorde de vrijdag als de dag met het hoogste percentage geopende mails. Het meest doorgeklikt op links in e-mails gebeurt verhoudingsgewijs echter niet op vrijdag, maar op zondag. ExactTarget, dat met de cijfers komt, heeft hier wel een verklaring voor. "In een werkweek worden op een gemiddelde donderdag 24,5% van alle mails gestuurd; op vrijdag ligt dit percentage op 14,3. Logisch dus dat mails op vrijdag een groter kans maken om op te vallen - en dus geopend te worden. Op zaterdag en zondag worden recpectievelijk 4,9% en 3% van alle mails gestuurd. De kans dat een internetter dan daadwerkelijk interactief met z'n mails aan de slag gaat, ligt dus vele malen hoger dan door de week."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten