Meldpunt Vuurwerkoverlast onbereikbaar 2013-11-04T15:47:44

Apple start actie 12 dagen cadeaus

Notebooks met touchscreen snel de standaard

Meldpunt Vuurwerkoverlast onbereikbaar

Meldpunt Vuurwerkoverlast onbereikbaar

Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is populair in deze dagen voor Oud en Nieuw. Vanochtend was de website van dit meldpunt tijdelijk niet meer te bereiken.

Te veel mensen probeerden tegelijkertijd de website vuurwerkoverlast.nl te bezoeken, schrijft Nu.nl. Op het moment van schrijven zijn er 22.865 meldingen van vuurwerkoverlast gedaan. Woensdagavond noteerde de website maar liefst 1.000 meldingen per uur, waarvan 85 procent serieus zou zijn te nemen. De overige klachten waren verzonnen of berichten van mensen die het niet eens zijn met het meldpunt.

Arno Bonte, de fractievoorzitter van GroenLinks in Rotterdam, is met zijn partij betrokken bij de oprichting van het meldpunt. Volgens de oprichters storen steeds meer mensen zich aan de overlast door vuurwerk. Met de website moet zichtbaar worden gemaakt hoe groot de overlast van de Nederlandse vuurwerktraditie daadwerkelijk is.

Het gaat hier om de overlast door het voortijdig afsteken van vuurwerk, mensen die gewond raken, materiƫle schade en vuurwerkafval. De binnengekomen meldingen worden gebundeld en aangeboden aan de Tweede Kamer.

De website blijft open tot 3 januari 2013.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord