Melodigram laat je foto’s delen met een audioboodschap

© CIDimport

Melodigram laat je foto’s delen met een audioboodschap

Geplaatst: 1 april 2014 - 12:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:51

Redactie ID.nl

Vergeet kunstmatige intelligentie, virtual reality en drones. Wat de wereld echt nodig heeft is een nieuwe foto-sharing app, die boodschappen overbrengt met gevoel. Entree Melodigram, een applicatie voor iOS die je een achtergrondgeluidje of een audioboodschap aan een foto laat toevoegen.

Je kunt vervolgens de link naar deze content delen op sociale netwerken en via SMS en email. Vandaag meldt de Finse startup dat ze 700.000 euro aan funding binnen hebben gehaald en dus kunnen beginnen met het project.

Registreren niet nodig

Melodigram beweert zelf geen sociaal netwerk te zijn, maar een dienst die zich puur richt op contentcreatie en het delen op andere locaties. Je hoeft je zelfs niet voor de dienst te registreren. Dat is verfrissend en druist in tegen de principes van de meeste andere applicaties en diensten die gesteund worden door reclame-inkomsten en dus zoveel mogelijk persoonlijke data willen verzamelen. In plaats daarvan hoopt de startup geld te verdienen met een B2B model dat geld vraagt van merken voor het draaien van campagnes en wedstrijden via de app, als onderdeel van hun marketingbudget. Een nieuwe poging voor betrokken marketing door middel van photosharing dus.

Boodschappen met gevoel

Door alle nieuwe mogelijkheden met sharen van content op sociale netwerken, zijn we steeds drukker geworden, hebben we een kortere aandachtspanne en concentreren we ons te weinig op boodschappen waar echt gevoel achter zit, aldus co-founder en CEO Jonathan Massey. Een felicitatie op Facebook voelt zo leeg en waardeloos, er lijkt niets meer te zijn dat mensen vandaag de dag gebruiken om hun gevoelens écht over te brengen. Daar willen wij verandering in brengen. 

Bron: Techcrunch

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten