'Merendeel Pokémon Go-apps in Play Store is adware'

© CIDimport

'Merendeel Pokémon Go-apps in Play Store is adware'

Geplaatst: 1 augustus 2016 - 08:12

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:25

Redactie ID.nl

Wie Pokémon Go zoekt in de Play Store vindt naast het spelletje zelf ook een boel gerelateerde apps. Die kun je beter niet downloaden, zo waarschuwt Trend Micro.

Veel van dit soort apps beloven downloaders te laten valsspelen, met andere spelers in contact te laten komen, of simpelweg een gids met speeltips voor Pokémon Go aan te bieden. In krap 90 procent van de gevallen worden echter apps geïnstalleerd die als enige doel hebben om weer ándere apps te downloaden en te installeren - adware dus.

Misbruik

"Het enige wat deze apps doen is Pokémon Go misbruiken om andere apps te promoten," stelt Trend Micro. De antivirusfirma heeft Google ervan op de hoogte gebracht, wat er voor kan zorgen dat dit soort apps uit de Play Store worden gehaald. Eerder bleek ook al dat malafide versies van de app de ronde deden. Die bleken nog brutaler en vergrendelden zelfs de schermen van downloaders.

Wil je Pokémon Go zelf spelen, of installeren op de smartphone van je (klein)kinderen, download dan alleen deze versie. En mocht je op zoek zijn naar tips, dan kun je ook onze papieren variant bestellen. Wel zo veilig.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten