© CIDimport

Messenger viert tiende verjaardag

Geplaatst: 8 december 2009 - 07:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:29

Redactie ID.nl

Vandaag is het precies tien jaar geleden dat in Nederland Messenger, het chatprogramma van Microsoft, werd geïntroduceerd. Inmiddels is versie 14.0 uit, maar het begon natuurlijk allemaal met versie 1.0... Het programma ontstond omdat gebruikers van Microsoft NetMeeting, een audiovisueel communicatieprogramma, moeite hadden om de mensen te vinden met wie ze wilden praten.

Vandaag is het precies tien jaar geleden dat in Nederland Messenger, het chatprogramma van Microsoft, werd geïntroduceerd. Inmiddels is versie 14.0 uit, maar het begon natuurlijk allemaal met versie 1.0...

Het programma ontstond omdat gebruikers van Microsoft NetMeeting, een audiovisueel communicatieprogramma, moeite hadden om de mensen te vinden met wie ze wilden praten. De oplossing werd de mogelijkheid om een zogenaamde Buddy List aan te leggen, waarop te zien was welke mensen in de contactlijst online waren.

Hoewel NetMeeting inmiddels niet meer bestaat, kennen we de Buddy List nog maar al te goed - want dat is uiteindelijk de grondslag geworden voor Messenger.

Inmiddels heeft Windows Live Messenger wereldwijd meer dan 330 miljoen actieve gebruikers en worden er dagelijks zo'n 9,4 miljard boodschappen verstuurd. In Nederland loggen op een gemiddelde dag maar liefst 2,6 miljoen Nederlanders in op Messenger en in een gemiddelde maand worden er in Nederland meer dan 1 miljard Messenger gesprekken gevoerd die 2,9 miljard minuten (ofwel 48 miljoen uur) duren. Per Messenger-gebruiker zijn dat gemiddeld 165 gesprekken per maand

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000