Met boze vogels gooien in Chinees pretpark

© CIDimport

Met boze vogels gooien in Chinees pretpark

Geplaatst: 8 oktober 2013 - 09:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:08

Redactie ID.nl

Goed nieuws voor fans van het computerspel Angry Birds: in China zijn de deuren geopend van een pretpark gebaseerd op de populaire game voor computers, smartphones en tablets. Na een geslaagde testopening in september is het park vorige week – op de Nationale Dag van de Volksrepubliek China – officieel geopend.

Zoals je misschien al wel dacht staat het pretpark boordevol Angry Birds attracties, waaronder een muziekpodium, een kasteel en een speeltuin. Verspreid over het terrein van ruim tienduizend vierkante meter zijn uiteraard ook de verschillende versies van het computerspel te spelen.

Nep-variant

Het park staat in het Chinese stadje Haining, in de oostelijke provincie Zhejiang, en is niet het enige Angry Birds pretpark ter wereld. Afgelopen zomer werd namelijk in de stad Changsha een onofficieel park geopend dat gebaseerd is op Rovio’s populaire videogamereeks. Nederlanders hoeven overigens minder ver te reizen om Angry Birds in het ‘echt’ te spelen: in de Finse stad Särkänniemi en in Groot Brittannië zijn ook parken vol boze vogels te vinden. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten