Met dit kleine stripje van 2 euro gaan je batterijen 8 keer langer mee 2015-06-03T13:48:50

ABN AMRO-app laat je nu iDeal-betalingen maken

Oxboard: een Nederlandse Segway zonder houvast

Met dit kleine stripje van 2 euro gaan je batterijen 8 keer langer mee

Met dit kleine stripje van 2 euro gaan je batterijen 8 keer langer mee

Met een klein stukje metaal van zo'n 2 euro heb je straks nooit meer last van lege batterijen. Een Amerikaans bedrijfje heeft namelijk een manier gevonden om met een klein stripje de levensduur van normale batterijen zo'n 8 keer langer te maken.

Het gaat om een kleine startup genaamd Batteroo, dat het stripje binnenkort voor € 2,20 beschikbaar maakt.

Wetenschappelijk onderzoek

Met die strip kan een batterij tot wel 800% langer mee, zegt de maker tegen website PCworld. De bedenkers hebben zelfs wetenschappelijk onderzoek laten doen om hun claim te ondersteunen.

'Leeg'

De Batteriser, zoals het stripje heet, is van metaal en moet over een gewone batterij heen worden geplaatst. Het stripje zorgt ervoor dat een batterij niet onder de 1,5 volt komt. Als dat namelijk gebeurt, geven apparaten aan dat een batterij 'leeg' is, terwijl dat in de praktijk betekent dat slechts een vijfde van de batterij is gebruikt.

Door het stripje worden de overige 80% door de batterij gestuurd en efficiënter gebruikt. Die techniek is op zichzelf niet nieuw, maar is nu in de praktijk te gebruiken met kleine batterijen.

Crowdfunding

Het apparaatje moet zo'n $ 2,50 kosten, omgerekend iets meer dan 2 euro. Het bedrijfje probeert het via crowdfunding rond te krijgen, zodat ze vanaf september leverbaar zijn. De campagne start halverwege juni op IndieGoGo, zodat je ze vooraf kunt bestellen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord