Met dit toetsenbord kun je inloggen met emoji's

© CIDimport

Met dit toetsenbord kun je inloggen met emoji's

Geplaatst: 16 juni 2015 - 09:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:26

Redactie ID.nl

Al die wachtwoorden, die zijn maar lastig te onthouden. Het is eigenlijk ook helemaal niet logisch om in letters, woorden of cijfers te denken, vinden onderzoekers van Intelligent Environments. Als we echt een goed wachtwoord willen, kunnen we beter in beelden denken. De onderzoekers hebben daarom een wachtwoord bedacht dat bestaat uit... Emoji!

Zo'n toetsenbord is een stuk logischer en veiliger, volgens de onderzoeker. Het toetsenbord is een applicatie waarmee je andere apps, zoals bankieren-apps, kunt beveiligen met emoji's in plaats van een pincode. Ontwikkelaars kunnen de beveiliging straks implementeren in hun eigen apps.

The world's first Emoji passcode from Intelligent Environments on Vimeo.

Veiliger

Een wachtwoord dat alleen uit emoji's bestaat mag dan wel grappig klinken, maar de onderzoekers denken dat het ook een stuk veiliger is dan een 'gewoon' wachtwoord.

Meer combinaties

Sowieso heb je met emoji's veel meer mogelijke combinaties - miljoenen zelfs, hoe meer emoji's je aan het aanbod toevoegt. Daardoor is een dergelijke pincode een stuk moeilijker te kraken via brute forcing (net zo lang combinaties proberen tot je succes hebt).

Visueel denken

Maar een emoji-toetsenbord is ook makkelijker te onthouden. "Mensen denken in afbeeldingen, niet in tekst of cijfers", zeggen de onderzoekers. "Als je denkt aan een banaan, dan kun je wel B-A-N-A-A-N typen, maar je kunt ook gewoon het ene plaatje aantikken."

Werkdag

In een filmpje over het nieuwe wachtwoord is te zien hoe iemand een pincode baseert op zijn werkdag. Die begint met het wakker maken van zijn kind, vervolgens fietst hij naar zijn werk, eet hij 's middags een appel, en eindigt hij de dag met een biertje. "Dat is veel makkelijker te onthouden."

Wat denken jullie? Het is toch in ieder geval leuker om je account te beveiligen met die lachende drol...?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten