Met dit toetsenbord kun je inloggen met emoji's 2015-06-16T13:41:14

Hoe zet je veilige tweestapsverificatie aan in LastPass?

Presentaties maken in Google Drive (Slides) (2): Animaties en Overgangen

Met dit toetsenbord kun je inloggen met emoji's

Je apps beveiligen met een lachende drol

Met dit toetsenbord kun je inloggen met emoji's

Al die wachtwoorden, die zijn maar lastig te onthouden. Het is eigenlijk ook helemaal niet logisch om in letters, woorden of cijfers te denken, vinden onderzoekers van Intelligent Environments. Als we echt een goed wachtwoord willen, kunnen we beter in beelden denken. De onderzoekers hebben daarom een wachtwoord bedacht dat bestaat uit... Emoji!

Zo'n toetsenbord is een stuk logischer en veiliger, volgens de onderzoeker. Het toetsenbord is een applicatie waarmee je andere apps, zoals bankieren-apps, kunt beveiligen met emoji's in plaats van een pincode. Ontwikkelaars kunnen de beveiliging straks implementeren in hun eigen apps.

The world's first Emoji passcode from Intelligent Environments on Vimeo.


Veiliger

Een wachtwoord dat alleen uit emoji's bestaat mag dan wel grappig klinken, maar de onderzoekers denken dat het ook een stuk veiliger is dan een 'gewoon' wachtwoord.

Meer combinaties

Sowieso heb je met emoji's veel meer mogelijke combinaties - miljoenen zelfs, hoe meer emoji's je aan het aanbod toevoegt. Daardoor is een dergelijke pincode een stuk moeilijker te kraken via brute forcing (net zo lang combinaties proberen tot je succes hebt).

Visueel denken

Maar een emoji-toetsenbord is ook makkelijker te onthouden. "Mensen denken in afbeeldingen, niet in tekst of cijfers", zeggen de onderzoekers. "Als je denkt aan een banaan, dan kun je wel B-A-N-A-A-N typen, maar je kunt ook gewoon het ene plaatje aantikken."

Werkdag

In een filmpje over het nieuwe wachtwoord is te zien hoe iemand een pincode baseert op zijn werkdag. Die begint met het wakker maken van zijn kind, vervolgens fietst hij naar zijn werk, eet hij 's middags een appel, en eindigt hij de dag met een biertje. "Dat is veel makkelijker te onthouden."

Wat denken jullie? Het is toch in ieder geval leuker om je account te beveiligen met die lachende drol...?

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord