Met Swype snelle tekstinvoer op touchscherm

© CIDimport

Met Swype snelle tekstinvoer op touchscherm

Geplaatst: 16 december 2009 - 09:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:23

Redactie ID.nl

Zowel Nokia als Samsung investeren fors in het Amerikaanse bedrijf Swype, dat bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe manier om op een touchscherm tekst in te tikken. Nokia en Samsung nemen zo een belang in het bedrijf en helpen om de nieuwe manier van tekstinvoer op de markt te brengen.

Zowel Nokia als Samsung investeren fors in het Amerikaanse bedrijf Swype, dat bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe manier om op een touchscherm tekst in te tikken.

Nokia en Samsung nemen zo een belang in het bedrijf en helpen om de nieuwe manier van tekstinvoer op de markt te brengen. Je kun de Swype technologie zien als een opvolger van de bekende T9 technologie om intelligent tekst in te voeren. Met Swype is het mogelijk om 40 woorden per minuut in te voeren op een touchscherm-apparaat, door intelligent te raden naar de worden die worden getypt. De Swype technologie zou een volledig toetsenbord definitief overbodig maken.

Op dit moment is er één telefoon in de VS (Verizon Omnia II) met de Swype technologie. Volgend jaar zou het ook beschikbaar moeten komen in Windows Mobile telefoons en Android smartphones en wellicht ook in Nokia toestellen.

Via: Unwired

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten