Wefre is een gratis Spotify - maar is dat wel legaal?

© CIDimport

Wefre is een gratis Spotify - maar is dat wel legaal?

Geplaatst: 28 januari 2016 - 10:06

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:43

Redactie ID.nl

Een muziekstreamdienst vergelijkbaar met Spotify die helemaal gratis is én geen reclames heeft klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar toch is dat wat WeFre belooft. Hoe werkt dat?

Muziek streamen zonder reclames

Wefre is op dit moment al te gebruiken via een website, waar je alle muziek die op Spotify staat kunt luisteren. Je hoort tussendoor geen reclames en je hoeft niets te betalen. Het enige dat je nodig hebt is een account met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Legaal

Als je het zo hoort, lijkt het op het eerste gezicht alsof de dienst de nodige alarmbellen laat rinkelen bij organisaties als Brein, maar Wefre claimt dat volledig legaal te werken. De muziekbibliotheek wordt namelijk binnengehaald via een API van Spotify en met eenzelfde API wordt daar muziek bij gezocht van Youtube. Daar staan veel muziekvideo's ook gratis op.

Het is maar de vraag hoe lang Wefre nog bestaat en of het wel écht legaal is. De dienst gebruikt namelijk een omweg die veel artiesten een doorn in het oog is. Platenmaatschappijen treden ook regelmatig op tegen YouTube, waar veel gratis muziek zo te luisteren is.

Wefre is een gratis Spotify - maar is dat wel legaal?-15765914

© CIDimport

Werkt het?

Voorlopig kun je nog gewoon gratis streamen via de mobiele site en dat werkt aardig voor een gratis dienst. De interface lijkt sterk op die van Spotify, maar is wel wat beperkter. Ook lukt het Wefre niet altijd het goeie nummer bij een liedje uit de Spotify-bibliotheek te vinden. 'Help' van The Beatles leverde in onze eerste test bijvoorbeeld een opname op van een Youtuber die het geremasterde album reviewt.

Kickstarter

Mocht je interesse hebben in gratis muziek streamen via je smartphone, dan kan je de Kickstarter campagne van Wefre steunen. De ontwikkelaars hebben namelijk geld nodig om een app te ontwikkelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten