Microsoft biedt 8.1-update voor Windows RT weer aan

© CIDimport

Microsoft biedt 8.1-update voor Windows RT weer aan

Geplaatst: 23 oktober 2013 - 11:47

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:02

Redactie ID.nl

Het vastloopprobleem dat veel Windows RT-tablets ondervonden bij de update naar versie 8.1 is opgelost. Microsoft biedt de update naar Windows 8.1 weer aan voor gebruikers van de mobiele Windows-variant.

De nieuwste update van het mobiele besturingssysteem voor ARM-processors werd eerder deze week spoedig na verschijnen weer offline gehaald. Veel gebruikers ondervonden problemen tijdens de installatie van de gratis 8.1-update, vooral in combinatie met tablets met een ARM-chip.

Herstelschijf

Het herstellen van de vastgelopen tablets was mogelijk, maar daarvoor moesten gebruikers van te voren wel een herstelschijf op USB-stick maken. Uit berichten op het forum van Microsoft bleek dat maar weinig mensen dit op voorhand hadden gedaan. Daarom heeft Microsoft instructies online gezet om vastgelopen tablets te herstellen. 

'Slechts 0,1 procent'

Microsoft laat weten dat het vastlopen van RT-apparaten maar gold voor een klein deel voor de Surface RT-klanten. In een officieel persbericht laat de softwaregigant weten dat slechts 0,1 procent van alle RT-updates resulteerde in een vastgelopen tablet. De nieuwste, verbeterde versie van Windows 8.1 voor RT-tablets is gratis te downloaden via Microsoft of via de RT-tablets zelf. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten