Microsoft blikt vooruit op tweede grote Windows-update van 2020 2020-06-19T10:44:04

Withings Sleep Analyzer brengt nachtrust in kaart

BeFunky: basics

Microsoft blikt vooruit op tweede grote Windows-update van 2020

Microsoft blikt vooruit op tweede grote Windows-update van 2020

Nu de mei 2020-update voor Windows 10 officieel uit is, blikt Microsoft alvast vooruit op de tweede update van dit jaar. Die heeft de codenaam 20H2 en wordt in de tweede helft van 2020 verwacht, waarschijnlijk rond oktober/november.

Met de halfjaarlijkse onderdelenupdates voor Windows 10 pakte Microsoft altijd groot uit. Zo werden er geregeld zelfs hele nieuwe programma's aan het besturingssysteem toegevoegd. Die tijd lijkt voorbij, want sinds vorig jaar zijn de updates veel kleinschaliger van aard. Het betreft voornamelijk optimalisaties waar je als Windows-gebruikers verder weinig van merkt.

Dat was ook zo bij de recente mei-update en is opnieuw het geval bij de update naar versienummer 20H2. Zelf noemt Microsoft het een 'beperkte set aan onderdelen' die de 'performance en kwaliteit verbeteren'. Wel is het de eerste versie van Windows 10 waar de vernieuwde Edge-browser standaard onderdeel van uitmaakt.

Edge op komst

Mogelijk heb je die trouwens al op je systeem staan, sinds begin deze maand rolt Microsoft de browser uit als deel van de maandelijkse 'kleine' updates. Verschil is dat je straks bij een schone installatie van 20H2 de nieuwe browser direct ter beschikking hebt. Windows Insiders kunnen nu al met een eerste vroege versie van Windows 10 20H2 aan de slag. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord