Microsoft boert goed met Windows Phone in Europa

© CIDimport

Microsoft boert goed met Windows Phone in Europa

Geplaatst: 5 november 2013 - 12:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:56

Redactie ID.nl

Microsoft’s mobiele besturingssysteem Windows Phone doet het goed in Europa. Over het gehele continent is Windows Phone bezig met een opmars en in Italië is het marktaandeel van Microsoft’s besturingssysteem zelfs groter dan dat van Apple’s iOS. Dit blijkt uit onderzoek van marktkenner Kantar Worldpanel Comtech.

Uit het onderzoek van Kantar, dat zich focust op de maanden juli tot en met september van dit jaar, blijkt dat één op de tien verkochte smartphones in Europa gebruik maakt van het besturingssysteem Windows Phone. Dit geldt althans voor de vijf grootste Europese markten, namelijk Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Specifieke verkoopcijfers over Nederland zijn niet voorhanden.

Groei dankzij Nokia

De belangrijkste verklaring voor het groeiende marktaandeel van Windows Phone in Europa is volgens Kantar vooral te danken aan de verkoop van de smartphones van Nokia. Deze mobieltjes worden steeds populairder in dit continent. Het gezamenlijke marktaandeel van Windows Phone-telefoons in de vijf grootste markten in Europa is 9,2 procent.

Niet alleen in Europa doen Nokia’s smartphones het goed, maar ook in groeimarkten als Latijns-Amerika en Nokia maken telefoons als de Lumia een sterke groei door. In Latijns-Amerika is Nokia al jaren marktleider en de meeste consumenten in dit werelddeel blijven nog steeds trouw aan het merk.

Concurrentie

In Groot-Brittannië heeft het besturingssysteem Windows Phone een marktaandeel van 11,4 procent, tegenover Android met 58,4 procent. Apple’s iOS-besturingssysteem heeft daar een marktaandeel van 27 procent. Kantar verwacht echter wel dat het marktaandeel van iOS de komende maanden nog stevig gaat groeien, mede door de komst van de nieuwe iPhones en het nieuwe besturingssysteem iOS 7. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten