Microsoft breidt 'Slim opzoeken' in Word 2016 uit

© CIDimport

Microsoft breidt 'Slim opzoeken' in Word 2016 uit

Geplaatst: 27 juli 2016 - 11:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:26

Redactie ID.nl

Microsoft brengt een nieuwe functie naar Word 2016 met de naam 'Researcher', wat een uitbreiding is op 'Slim opzoeken'.

Dankzij Researcher hoef je een document niet meer te verlaten om informatie over bepaalde onderwerpen op te zoeken. Naast het Word-document opent een apart scherm met zoekfunctie. Resultaten worden daarbij geleverd door Bing en kunnen snel als citaat - inclusief bronvermelding - geïmporteerd worden.

Op internet zoeken vanuit Word kan al langer onder Controleren > Slim opzoeken. Dat werkt echter nog wat omslachtig en met de resultaten kun je ook niet bijster veel, behalve doorklikken naar de sites in kwestie... zodat je dus alsnog een browser nodig hebt.

Update

De update zou vanaf vandaag beschikbaar moeten zijn voor Office 365-abonnees, hoewel wij de functie in onze Nederlandse versie nog niet hebben gevonden. Daarom moeten we het voor nu even stellen met onderstaande instructievideo, die de nieuwe functie toont.

Overigens komt Microsoft ook met een slimmere spelling- en grammaticacontrole. Daarbij wordt 'machine learning' ingezet om teksten te verbeteren. Die functie heet 'Editor' en moet 'je digitale schrijfassistent' worden.

Als voorbeeld gebruikt Microsoft het verschil tussen 'effect' en 'affect' in een Engelse zin. Beide spellingen zijn juist, maar de woorden betekenen verschillende dingen. Word pikt dat niet alleen op, maar legt ook het verschil uit. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten