Microsoft brengt Office voor Android-tablets uit

© CIDimport

Microsoft brengt Office voor Android-tablets uit

Geplaatst: 29 januari 2015 - 09:49

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:29

Redactie ID.nl

Microsoft heeft zijn Office-pakket officieel beschikbaar gemaakt voor Android-tablets. Je kunt Word, Excel en PowerPoint voor het grootste deel gratis gebruiken, al moet je voor extra functies wel betalen met een Office 365-abonnement.

Dat laat Microsoft vandaag weten. Er was al wel een vroege versie van Office voor Android-tablets beschikbaar voor sommige gebruikers die zich apart hadden opgegeven.

Abonnement

De apps zijn in principe gratis te gebruiken. Voor sommige functies, zoals het bekijken van wijzigingen in documenten of het starten van de presentatiemodus van PowerPoint, moet je een Office 365-abonnement hebben. Voor apparaten die groter zijn dan 10,1" is het tevens niet mogelijk om nieuwe documenten te maken zonder abonnement.

Consistent uiterlijk

De apps zien er precies zo uit als de Office-apps voor de iPhone en iPad, die een paar maanden geleden werden uitgebracht. Microsofts nieuwe strategie is om zijn Office-pakket op zoveel mogelijk apparaten en platformen te krijgen, in de hoop dat mensen zo vanzelf gaan betalen voor de premium-functies. Dat is een omslag vergeleken met een paar jaar geleden, toen Microsoft Office nog voor een vast bedrag aanbood.

Het uiterlijk van de apps moet op alle platformen hetzelfde worden, ook op Windows 10 voor pc's en smartphones. Office 2016 voor Windows komt vermoedelijk eind dit jaar uit.

Outlook

Microsoft heeft naast een Office-pakket ook een Android-versie van Outlook uitgebracht. Daarmee kun je je Outlook-email ontvangen, en documenten daaruit direct opslaan in OneDrive, Google Drive of Dropbox.

Je kunt Office voor Android-tablets hier downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten