Microsoft gaat malafide apps uit Windows Store verwijderen

© CIDimport

Microsoft gaat malafide apps uit Windows Store verwijderen

Geplaatst: 28 augustus 2014 - 09:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:50

Redactie ID.nl

Microsoft gaat de Windows Store opschonen. De app-winkel voor telefoons op het Windows Phone-besturingssysteem staat vol misleidende apps die geld van achteloze gebruikers proberen af te troggelen. Microsoft gaat apps beter controleren op misleidende content en malafide praktijken.

De Windows Store kwam de afgelopen dagen onder vuur te liggen, nadat uit inventarisatie bleek dat er een gigantisch aantal nep-apps in de winkel stond. Gebruikers kunnen wel 25 verschillende apps downloaden voor bijvoorbeeld VLC, terwijl er maar één officiële Windows-app voor bestaat. De andere apps vragen geld voor een onnodige 'upgrade' naar de echte app.

Erkenning

Bij Google en Apple worden zulke apps geweerd uit de digitale winkels, maar bij Windows Phone groeit het aantal nep-apps maar door. Microsoft erkent de problemen en zegt dat het proces waarop apps worden beoordeeld is aangepast.

Bestaande apps controleren

Het bedrijf gaat beter kijken naar welke apps in de Windows Store komen te staan. Ook gaat Microsoft bestaande apps controleren. Als het bedrijf merkt dat de maker van de app zich niet aan de regels houdt, krijgt die een waarschuwing. Verandert niks, dan wordt de app verwijderd. Volgens Microsoft is dat inmiddels in 1,500 keer gebeurd.

Tot slot zal microsoft geld terugbetalen aan gebruikers die een dergelijke app hebben gekocht. "In de toekomst proberen we de Windows Store vrij te houden van apps die niet voldoen aan onze normale kwaliteit."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten