Microsoft gaat u helpen om nieuwe vrienden te vinden

© CIDimport

Microsoft gaat u helpen om nieuwe vrienden te vinden

Geplaatst: 26 april 2006 - 07:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:11

Redactie ID.nl

Start-up Wallop is druk bezig vriendjes te worden met Microsoft. De twee bedrijven willen samen gaan werken om de volgende stap in social networking te zetten. Het idee is om een webdienst te ontwikkelen waarmee gebruikers op een betere en natuurlijkere manier nieuwe vrienden kunnen vinden.

Microsoft gaat u helpen om nieuwe vrienden te vinden

Start-up Wallop is druk bezig vriendjes te worden met Microsoft. De twee bedrijven willen samen gaan werken om de volgende stap in social networking te zetten. Het idee is om een webdienst te ontwikkelen waarmee gebruikers op een betere en natuurlijkere manier nieuwe vrienden kunnen vinden. Microsoft en Wallop willen met de nieuwe dienst de concurrentie aangaan met populaire sites als Friendster en MySpace.com. Volgens Wallop wordt de nieuwe dienst gebruiksvriendelijker dan de bestaande diensten.

Wallop wil voor de nieuwe dienst gebruikmaken van een nieuwe technologie die is ontwikkeld door de onderzoeksafdeling van Microsoft. Voor de user-interface wil Wallop het bedrijf Frog Design inschakelen.

Volgens Karl Jacob, de baas van Wallop, zijn de huidige diensten gebaseerd op het idee dat gebruikers elkaar overtuigen om vrienden te worden door zich anders voor te doen dan dat ze eigenlijk zijn. Jacob vindt deze manier om vrienden te maken ‘schoolpleinpolitiek’ . Volgens Jacob ontstaan vriendschappen tussen volwassenen op een meer dynamische en complexere manier.

De invalshoek die Wallop heeft gekozen voor de nieuwe dienst is gebaseerd op het idee dat gebruikers zich net zo moeten kunnen uiten online, als dat ze doen in de echte wereld. Mensen zullen dan bevriend met elkaar worden op basis van wie de andere persoon is, en niet zoals deze zich voordoet. Foto’s, video’s en andere user-generated content moet de gebruiker helpen om zichzelf 'realistisch' te presenteren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten