Microsoft haalt Wifi Sense uit Windows 10 2016-05-11T16:24:15

Virtueel op bezoek in Paleis Noordeinde

Kleurrijke nieuwe look voor Instagram

Microsoft haalt Wifi Sense uit Windows 10

Microsoft haalt Wifi Sense uit Windows 10

Microsoft gaat het controversiële Wifi Sense uit Windows 10 halen. De functie deelde automatisch alle wifi-wachtwoorden met je Outlook- en Skype-contacten, en verbond computers automatisch met openbare wifi-netwerken. Net als wij ontdekte ook Microsoft dat maar weinig gebruikers daar behoefte aan hebben.

Nooit meer ergens een wachtwoord invoeren als je vrienden er al geweest zijn met een Windows 10-apparaat. In theorie was WiFi Sense handig als je bij een vriend op bezoek gaat en je niet om een wifi-wachtwoord hoeft te vragen, maar het kan gevaarlijk zijn voor de veiligheid van je pc. Zeker aangezien niet iedereen openbare en onbekende wifi-netwerken vermijdt.

Controversieel

Vanaf het moment dat de functie aan Windows 10 is toegevoegd, lag die onder vuur. Dat het onveilig is om zo maar automatisch verbonden te worden met onbekende en dus potentieel onveilige hotspots is duidelijk.

Het grootste bezwaar tegen Wifi Sense is dat het altijd aanstaat, gebruikers moeten de functie zelf actief uitzetten. Dat is gevaarlijk omdat veel gebruikers niet zo ver in de instellingen van hun computers duiken en geen idee hebben dat hun pc zonder te vragen verbinding maakt met andere netwerken. 

1 jaar

Windows 10 bestaat deze zomer 1 jaar en dan komt er een grote update uit voor het besturingssysteem. Naar verwachting is de functie bij deze anniversary update uit Windows 10 verwijdert. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord