Microsoft haalt Windows XP-ondersteuning uit Security Essentials

© CIDimport

Microsoft haalt Windows XP-ondersteuning uit Security Essentials

Geplaatst: 16 juli 2015 - 10:50

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:13

Redactie ID.nl

Alsof Windows XP nog niet onveilig genoeg was, is het besturingssysteem nu helemaal niet meer beschermd. Microsoft heeft de verificatie voor het OS uit 2003 helemaal verwijderd uit Security Essentials.

De ondersteuning voor Windows XP is officieel sinds april vorig jaar gestopt, maar via Microsoft Security Essentials was het nog wel altijd mogelijk om updates tegen bekende vormen van malware te krijgen.

Algemene kwetsbaarheden

Het ging daarbij om bescherming tegen virussen die zich richtten op algemene kwetsbaarheden, bijvoorbeeld in de Flash-player. Security Essentials beschermt al sinds april 2014 niet meer tegen malware die zich specifiek op Windows XP richt.

Security Essentials

Volgens Microsoft was Security Essentials al nooit genoeg om je hele systeem te beveiligen, maar nu is er nóg minder ondersteuning in het OS. Security Essentials beschermt nu namelijk ook al niet meer tegen die algemene lekken.

Overstappen

Windows XP bestaat al sinds 2001, maar werd tot voor kort nog door veel bedrijven en instellingen gebruikt als besturingssysteem. In april vorig jaar stopte Microsoft de ondersteuning, waardoor het niet meer veilig is Windows XP te gebruiken. Als je nog niet was overgestapt naar een moderner besturingssysteem, raden ook wij je aan dat zo snel mogelijk te doen. Als je daar hulp bij nodig hebt, kun je terecht op www.ComputerIdee.nl/VaarwelXP.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten