Microsoft hint op besturen van Cortana in Nederlands

© CIDimport

Microsoft hint op besturen van Cortana in Nederlands

Geplaatst: 10 juni 2014 - 07:07

Aangepast: 20 september 2022 - 07:37

Redactie ID.nl

Microsoft heeft via Twitter gehint dat er wellicht een Nederlandse variant van de virtuele assistent Cortana op de Windows Phone 8.1 zit. De hint komt vlak voor de release van de Lumia 930 in Nederland.

Microsoft hint op besturen van Cortana in Nederlands

Micorsoft postte een screenshot op Twitter met de tekst: Knock knock, who’s there?  Deze plagerige vraag wordt een paar dagen voordat de Lumia 930 voor de Nederlandse markt wordt gepresenteerd gesteld. De presentatie zal aanstaande donderdag worden gehouden en de telefoon zal daarna te koop zijn voor iets meer dan €500.

Digitale assistent

Cortana doet een beetje denken aan Clippy, de Word-assistent die je tijdens het typen van teksten allerlei zinloze adviezen gaf. Cortana werkt een heel stuk beter en is wél nuttig. De digitale assistent is te vergelijken met Siri in iOS. Zo kan Cortana via spraak of tekst input wekkers zetten, zoeken naar locaties in de buurt of agenda-afspraken aanmaken.

Sneller dan Apple en Google

Als het daadwerkelijk zo is dat Cortana in het Nederlands verschijnt, heeft Microsoft op dit gebied een voorsprong op Apple en Google: Siri en Google Now kunnen de Nederlandse taal nog niet verstaan. 

Bekijk hier de tweet in kwestie:

"Knock knock, who's there..?"

-

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten