Microsoft is kritiek Windows 8 b(l)eu

© CIDimport

Microsoft is kritiek Windows 8 b(l)eu

Geplaatst: 13 mei 2013 - 06:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:59

Redactie ID.nl

Microsoft is de vele kritiek op Windows 8 zat. Niet omdat het niet tegen kritiek zou kunnen maar omdat de kritiek vaak ongegrond is in de ogen van Microsoft. In een blog stelt het bedrijf dat de extreem negatieve berichten vaak op sensatie berusten om publiek te trekken. Momenteel is de kritiek op de nieuwe grote Windows 8-update Blue gericht.

Microsoft signaleert een trend op internet dat extreme berichten vaak de voorkeur verdienen boven de meer genuanceerde berichten. Uitgevers (ieder persoon is zijn eigen uitgever op internet) scoren beter met zwart-wit berichten dan met de werkelijkheid die meer in het grijze gebied bevindt zo stelt Microsoft. Als voorbeeld haalt Microsoft een artikel van The Economist aan met als onderkop ‘Windows 8 is only the beginning of Microsoft’s problems’.

Microsoft wil met Windows Blue, de aankomende grote update voor Windows 8, gehoor geven aan kritiek die gebruikers geven op de huidige versie van Windows 8. Eind juni komt een preview-versie van Windows Blue uit. Microsoft vindt dat er niet naar de extremen gekeken moet worden en stelt dat de waarheid in het midden ligt. Microsoft lijkt de kritiek dus niet altijd serieus te nemen omdat het vermoedt dat veel extreme kritiek geschreven wordt om lezertjes te winnen. Of deze oproep van Microsoft zoden aan de dijk zet, valt nog te bezien. In ieder geval heeft Microsoft al zo’n 100 miljoen exemplaren van Windows 8 verkocht ondanks slechte kritieken.

[Via: Microsoft Blog]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten