Microsoft komt met Private Folder 1.0

© CIDimport

Microsoft komt met Private Folder 1.0

Geplaatst: 12 juli 2006 - 06:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:01

Redactie ID.nl

Microsoft heeft een applicatie beschikbaar gemaakt waarmee u bestanden in de nieuwe folder "My Private Folder" kunt versleutelen. De applicatie heet Private Folder 1.0 en Microsoft hoopt dat u de applicatie gaat gebruiken om gemakkelijker privé-bestanden te delen met vrienden, collega's en andere mensen die uw computer gebruiken.

Microsoft komt met Private Folder 1.0

Microsoft heeft een applicatie beschikbaar gemaakt waarmee u bestanden in de nieuwe folder "My Private Folder" kunt versleutelen. De applicatie heet Private Folder 1.0 en Microsoft hoopt dat u de applicatie gaat gebruiken om gemakkelijker privé-bestanden te delen met vrienden, collega's en andere mensen die uw computer gebruiken. De folder is beschermd met een enkel wachtwoord en bij de applicatie zit een tooltje waarmee u kunt zien hoe veilig het door u gekozen wachtwoord is. Het wachtwoord moet uit minimaal 6 tekens bestaan en mag maximaal 16 tekens zijn.

Wanneer u een wachtwoord heeft gekozen en "My Private Folder" opent dan hebt u vijf minuten om de data in de folder te gebruiken. Na vijf minuten gaat de folder automatisch weer op slot. U kunt de folder handmatig openen via een icoontje op uw desktop of in de taakbalk. U kunt ook de tijd aanpassen hoe lang de folder open blijft, met een minimum van drie minuten en een maxium van een uur. En indien u zeker bent dat uw systeem optimaal beveiligd is dan kunt u ook de tijdsperiode dat de folder open is onbeperkt maken.

U kunt Private Folder 1.0 downloaden op de website van Microsoft. U dient wel een legale versie van Windows XP SP2 of Windows XP Media Center Edition te hebben om de applicatie te kunnen downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten