Microsoft laat je Windows 10 'proberen' in je browser

© CIDimport

Microsoft laat je Windows 10 'proberen' in je browser

Geplaatst: 19 april 2016 - 06:17

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:08

Redactie ID.nl

Microsoft heeft een tool uitgebracht waarmee je Windows 10 in je browser kunt 'testen'. De emulator is bedoeld voor gebruikers die nog niet zijn overgestapt naar Windows 10, maar het nieuwe besturingssysteem wel graag eens willen bekijken.

In de emulator kun je verschillende onderdelen van Windows 10 in de browser proberen. Dat kan voor zowel de desktop-versie als voor de tablet of telefoon.

De emulator is hier te proberen.

Onderdelen

Microsoft heeft de website opgedeeld in onderdelen die specifiek nieuw zijn in Windows 10, zoals slimme assistent Cortana of het nieuwe startmenu. Het gaat niet om demo's, maar om korte video's waarin de mogelijkheden van die features te zien zijn.

Microsoft laat je Windows 10 'proberen' in je browser-16024239

© CIDimport

Secties

De onderdelen zijn in onderwerpen opgedeeld. Zo kun je kiezen voor "meer productiviteit" of "neem mijn notities onderweg mee". Je krijgt dan te zien hoe je kunt multitasken of bestanden kunt synchroniseren.

Microsoft laat je Windows 10 'proberen' in je browser-16024241

© CIDimport

Upgraden

Microsoft zou bovendien Microsoft niet zijn als het niet gelijk een upgrade naar het nieuwe besturingssysteem aanbood. Onderaan de pagina krijg je dan ook te zien hoe je kunt upgraden naar het OS, bijvoorbeeld door een licentie te kopen in Microsofts winkel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten