Microsoft lost kritiek lek in Skype nog niet op 2018-02-14T12:02:46

Review: beyerdynamic Aventho Wireless

Online magazine Salon test cryptomining in plaats van advertenties

Microsoft lost kritiek lek in Skype nog niet op

Microsoft lost kritiek lek in Skype nog niet op

Microsoft is op de hoogte van een kritiek lek in Skype, maar lost het voorlopig niet op omdat dit te veel werk zou zijn. De huidige software zou teveel aangepast moeten worden.

Microsoft werkt dan ook liever aan een hele nieuwe Skype-versie, dan het lek middels een update te dichten in de huidige variant. Dat schrijft ZDNet, nadat de site door de ontdekker van het lek ervan op de hoogte werd gebracht.

Cybercriminelen kunnen via Skype toegang krijgen tot de pc's van gebruikers door ironisch genoeg het updateproces van Skype uit te buiten. De juiste update-bestanden worden dan niet gedownload, maar wel de malafide code die nodig is om in te breken.

Niet gelijk reden tot paniek

Skype-gebruikers hoeven zich niet gelijk zorgen te maken, omdat de truc niet werkt zonder dat bepaalde dll-bestanden op de pc aanwezig zijn. Standaard is dat niet het geval. Kwaadwillenden moeten je dus eerst misleiden deze te downloaden én in de juiste map te zetten.

Wanneer de nieuwe Skype-versie zonder update-lek uitkomt, is niet bekend. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord