MIcrosoft maakt Office-pakket voor mobiel gratis

© CIDimport

MIcrosoft maakt Office-pakket voor mobiel gratis

Geplaatst: 6 november 2014 - 13:51

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:12

Redactie ID.nl

Microsoft heeft zijn Office-apps voor mobiele apparaten helemaal gratis gemaakt. De programma's Word, Excel en PowerPoint zijn nu op iOS en Android te gebruiken zonder dat je daar een Office-abonnement voor nodig hebt.

De verandering komt wat onverwacht, wat jarenlang moesten gebruikers gewoon betalen voor het kantoorpakket. Overigens kunnen alleen gewone consumenten gebruik maken van het gratis aanbod. Zakelijke gebruikers moeten nog wel blijven betalen. Microsoft maakte de beslissing bekend op zijn blog.

Dropbox-samenwerking

Het nieuwe aanbod komt slechts een week nadat Microsoft een samenwerking aanging met Dropbox, waardoor gebruikers hun documenten in de cloud van laatstgenoemde konden bewaren. In de nieuwe versie van Office zit die functionaliteit ook ingebouwen, waardoor gebruikers hun bestanden niet bij Microsoft hoeven te stallen.

Nieuwe app

Microsoft introduceert naast het gratis pakket gelijk ook een nieuwe app voor de iPhone, waarin de 3 verschillende apps bij elkaar worden gevoegd. Nu moeten gebruikers nog 3 losse apps downloaden voor Word, Excel en PowerPoint.

Strategische keuze

Het lijkt een strategische keuze van Microsoft te zijn om zijn Office-pakket gratis te maken. Het bedrijf zal ongetwijfeld merken dat er voor dergelijke software een hoop gratis alternatieven beschikbaar zijn, waardoor mensen die liever gebruiken dan Office. Microsofts uiteindelijke doel is nog steeds om zoveel mogelijk mensen geïnteresseerd te houden in Office, om hen te verleiden later over te stappen naar een betaald (zakelijk) abonnement.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten