Microsoft moet 10,000 dollar boete betalen voor ongewilde Windows 10-upgrade

© CIDimport

Microsoft moet 10,000 dollar boete betalen voor ongewilde Windows 10-upgrade

Geplaatst: 28 juni 2016 - 06:08

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:37

Redactie ID.nl

Microsoft moet een boete van 10,000 dollar betalen aan een Amerikaanse vrouw omdat haar computer plotseling werd geüpgrade naar Windows 10. Daardoor kon de vrouw haar werk niet meer uitvoeren.

Dat schrijft The Seattle Times.
 

Niet kunnen werken

De vrouw, Teri Goldstein, gebruike Windows 7 tot het besturingssysteem vlak na de release van vorig jaar werd geüpgrade naar het nieuwe OS. Goldstein zegt dat haar computer onbruikbaar traag werd, en veel bugs en errors had waardoor ze er niet meer mee kon werken.

Aangezien de vrouw haar computer gebruikte voor een eigen reisbureau, leed zij ook schade omdat ze niet meer kon werken. Ze sleepte Microsoft daarom voor de rechter.
 

Boete

Die gaf de vrouw gelijk en legde Microsoft een boete op van 10,000 dollar, omgerekend zo'n € 8,000,-, voor de geleden schade. Aanvankelijk ging Microsoft nog in beroep tegen de uitspraak, maar legde zich er later bij neer.
 

Agressieve upgrade

De upgrade naar Windows 10 is voor veel gebruikers te agressief, en op internet wordt veel geklaagd over de opdringerige tactieken om het nieuwe OS op systemen te plaatsen. Gebruikers klagen daarbij over problemen met compatibiliteit en errors, en programma's die niet werken.

Door de boete die Microsoft nu heeft gekregen is het een stuk makkelijk voor andere gebruikers om het bedrijf aan te klagen voor de upgrade. Of je die rechtszaak ook kunt winnen is een andere vraag: Je moet natuurlijk wel kunnen aantonen dat je er schade door hebt geleden. En irritatie is daarbij niet genoeg...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten