Microsoft onthult Google Glass/Oculus Rift-concurrent HoloLens

© CIDimport

Microsoft onthult Google Glass/Oculus Rift-concurrent HoloLens

Geplaatst: 22 januari 2015 - 07:31

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:33

Redactie ID.nl

Microsoft had tijdens de Windows 10-aankondiging gisteravond nog één grote verrassing: De Hololens. Dat is een soort mix tussen Google Glass en de Oculus Rift, waarmee je hologrammen kunt projecteren op het 'echte leven'. Uiteraard draait die headset op Windows 10.

Microsoft noemt de HoloLens zelf een 'augmented reality-headset', een bril waarmee je virtuele beelden voor je ogen kunt zetten. De bril heeft twee doorzichtige lenzen waarop een beeld wordt geprojecteerd. De bril heeft daarnaast ook geluid, dat van alle kanten aankomt.

De HoloLens is geen accessoire voor pc's en consoles, maar een volwaardige en zelfstandige computer die autonoom kan werken.

Industrie

Ontwikkelaars kunnen voor de HoloLens bijvoorbeeld games ontwikkelen, maar het apparaat kan ook worden ingezet in industrieën waar het kan dienen om extra informatie weer te geven voor bijvoorbeeld architecten of fabrikanten. Ook kunnen gebruikers hun eigen hologram ontwerpen. Daarvoor komt Microsoft met een eigen softwarepakket genaamd HoloStudio.

Gamen

Microsoft presenteert de HoloLens samen met Windows 10, en hoewel dat een beetje een vreemde combinatie lijkt is het eigenlijk heel logisch. Windows 10 zet onder andere heel stevig in op gaming, onder meer voor de Xbox. Met de opkomende populariteit van virtual reality-brillen als de Oculus Rift zoekt ook Microsoft naar nieuwe manier om games te spelen. Van de andere kant kunnen brillen met augmented reality erg handig zijn voor industrieën.

I WANT THIS. This is the future.

-

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten