Microsoft patcht muiscursor-bug IE 2013-11-04T15:48:25

Aldi Wolfgang AS43D2 morgen wederom te koop

Beste Apple iTunes-apps 2012

Microsoft patcht muiscursor-bug IE

Microsoft patcht muiscursor-bug IE

Het muiscursor-lek in Internet Explorer dat vorige week bekend werd, vormt volgens Microsoft geen risico voor de veiligheid en privacy van internetgebruikers. Toch heeft Microsoft besloten een patch te gaan uitbrengen voor het lek.

Vorige week schreven we over het muiscursor-lek waar Internet Explorer last van heeft. Volgens analysebedrijf Spider.io kon het lek gebruikt worden om de muisbewegingen van gebruikers te volgen. Impressies van en klikgedrag op advertenties kunnen zo worden bijgehouden en dat gebeurt volgens Spider.io ook.

Het lek zou op die manier ook gebruikt kunnen worden voor het afvangen van wachtwoorden e.d. die via een virtueel toetsenbord worden ingevoerd. Volgens Microsoft klopt dit niet omdat alleen de status en niet de inhoud waarop geklikt wordt, wordt doorgegeven. Er zouden bij Microsoft in ieder geval geen gevallen bekend zijn dat gebruikers op deze manier zijn gehackt. Microsoft stelt dat het alarmslaan van Spider.io meer te maken heeft met het feit dat spider.io niet gebruikmaakt van het volgen van de muiscursor maar de concurrentie wel.

[Via: Security.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord