Microsoft Pix: Kunstmatige intelligentie optimaliseert foto's

© CIDimport

Microsoft Pix: Kunstmatige intelligentie optimaliseert foto's

Geplaatst: 27 juli 2016 - 11:57

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:26

Redactie ID.nl

Microsoft lanceert vandaag een nieuwe camera-app voor iOS, Pix. Aan de hand van kunstmatige intelligentie worden foto's hiermee geoptimaliseerd.

Pix moet vooral gebruikers aanspreken die graag mooie foto's maken, maar niet zo goed wegwijs zijn in de verschillende handmatige instellingen en fotografietermen die daarbij komen kijken. Met Pix maak je gewoon een foto, en de app doet de rest.

De applicatie weet bijvoorbeeld wanneer er mensen op een foto staan, en zorgt er dan voor dat ze het beste belicht worden. Ook bij veel tegenlicht kan de app bepalen welke objecten het mooiste naar voren moeten komen, zodat er niet slechts een donker silhouet overblijft.

Burst

Eigenlijk maakt Pix vliegensvlug telkens tien foto's tegelijk, en selecteert daarvan de best gelukte plaatjes. Heeft iemand bijvoorbeeld zijn ogen dicht op de ene foto maar niet op de andere, of lacht hij in de ene wel en in de andere niet? Mede op basis daarvan maakt de app een selectie, waarna je zelf kunt kiezen welke foto je wilt bewaren. De rest wordt vervolgens weer weggegooid.

De foto's kunnen ook samengevoegd worden in een geanimeerd geheel, een soort animated gif. Die functie is afgekeken van Apple's Live Photos. Microsoft Pix is sinds vandaag te vinden in de App Store, voorlopig alleen voor iOS.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten