Microsoft probeert het mogelijk weer met tablets

© CIDimport

Microsoft probeert het mogelijk weer met tablets

Geplaatst: 15 december 2010 - 10:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:19

Redactie ID.nl

Net als vorig jaar zal Microsofts topman Steve Ballmer opnieuw tablets aankondigen op de komende elektronicashow CES in Las Vegas.

Net als vorig jaar zal Microsofts topman Steve Ballmer opnieuw tablets aankondigen op de komende elektronicashow CES in Las Vegas. Het gonst over internet dan ook van de speculaties.

Zal daar deze keer de iPad-killer bij zijn? Vorig jaar toonde Ballmer de HP Slate, een tablet dat nu een jaar later een marginaal bestaan lijdt. Het lijkt er op dat Microsoft het kunstje van het zorgvuldig lekken heeft afgekeken van Apple nu er allerlei verhalen over de komende tablets met Windows 7 de ronde doen. Er worden tablets verwacht van onder andere Samsung en Dell aldus een bericht in de New York Times.

De Windows-tablet van Samsung heeft ongeveer het formaat van de iPad maar is een stuk dikker. Als hij horizontaal wordt gehouden krijg je het gewone Windows 7-bureaublad. Draai je hem een kwart slag, dan komt er een vingerbedieningsvriendelijke bedieningslaag tevoorschijn. Ook heeft het apparaat een uitschuifbaar toetsenbord, de reden waardoor hij een stuk dikker is dan de iPad.

Ook Acer heeft voor het komende jaar al een aantal tablets aangekondigd waarvan er misschien ook wel een paar door Ballmer zullen worden getoond. Volgens geruchten zou de volgende versie van Windows, Windows 8 beter moeten werken op apparaten met aanraakschermen zoals tablets. Er wordt dan ook gespeculeerd over de mogelijkheid dat Ballmer de demonstratie op de CES zal gebruiken om een tipje van de Windows 8-sluier op te lichten en een vooruitblik op een Windows 8 tablet te demonstreren. Op Windows 8 zullen we zeker nog tot 2012 moeten wachten. Volgens de New York Times zou Ballmer hebben toegegeven dat Microsoft ten opzichte van Apple en Google een achterstand op tabletgebied heeft opgelopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten