Microsoft raadt Edge als veiligste browser aan met nieuwe pop-up

© CIDimport

Microsoft raadt Edge als veiligste browser aan met nieuwe pop-up

Geplaatst: 21 november 2016 - 12:58

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:40

Redactie ID.nl

Wie Firefox of Chrome in Windows 10 opent, krijgt mogelijk een nieuwe pop-up van Microsoft te zien in de taakbalk. Daarin staat dat beter overgeschakeld kan worden naar Edge, wat een veiligere browser zou zijn.

Microsoft baseert zich daarbij op een onderzoek van NSS Labs, waaruit eerder deze maand bleek dat Edge het vaakst malafide links opmerkt als zijnde gevaarlijk. De browser van Windows 10 zou 21 procent vaker bescherming bieden tegen dit soort oplichting.

Volgens Microsoft is de melding sinds deze maand actief, en in het leven geroepen om 'de Windows 10-ervaring van gebruikers te verbeteren'. Eerder rolde het bedrijf al een soortgelijke notificatie uit, waarbij werd gezegd dat Edge zuiniger is dan concurrenten.

Microsoft raadt Edge als veiligste browser aan met nieuwe pop-up-15984685

© CIDimport

Twijfel

Overigens werden de uitslagen van dat specifieke onderzoek in twijfel getrokken door andere browsermakers. Naast dat de melding irritatie opwekte bij gebruikers, zou de informatie van Microsoft ook niet kloppen.

Wil je dit soort meldingen niet ontvangen? Dan kun je ze uitzetten. Ga daarvoor naar Instellingen > Systeem > Meldingen > Tips en suggesties over Windows weergeven. Zet dat schuifje op Uit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten