Microsoft schrapt browserkeuzescherm 2014-12-18T10:15:22

Hevige bassdreunen met de Boomster van Teufel Audio

Review: Sony Cybershot DSC-RX100 Mk3

Microsoft schrapt browserkeuzescherm

Nieuwe Windows-gebruikers krijgen standaard Internet Explorer

Microsoft schrapt browserkeuzescherm

Microsoft schrapt het scherm waarmee gebruikers een eigen browser kunnen kiezen. Het bedrijf moest altijd een verplicht scherm tonen aan gebruikers van Windows, waarbij zij hun eigen browser kunnen kiezen. Dat is nu voorbij, want Microsoft gaat Internet Explorer weer de standaardbrowser van Windows maken.

Microsoft moest het browserkeuzescherm tonen van de Europese Commissie. Die dwong Microsoft daar in december 2009 toe, omdat het bedrijf anders aan concurrentievervalsing zou doen door Internet Explorer de standaardbrowser te maken.

Verlopen

Dat besluit gold voor 5 jaar, en die zijn nu voorbij. "Microsoft heeft de update in overeenstemming met de Europese Commissie doorgevoerd, maar nu de termijn voorbij is zullen we de browserkeuze niet meer aanbieden voor nieuwe gebruikers", schrijft het bedrijf.

Browserkeuze weg

Dat betekent dat Microsoft het browserkeuzescherm weer weg laat. Dat geldt alleen voor gebruikers die Windows opnieuw installeren. Daarbij wordt standaard de nieuwste versie van Internet Explorer geïnstalleerd. Gebruikers kunnen nog steeds hun favoriete browser (zoals Chrome of Firefox) installeren, maar moeten dat dan handmatig doen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord