Microsoft slaat handen ineen met Dropbox

© CIDimport

Microsoft slaat handen ineen met Dropbox

Geplaatst: 5 november 2014 - 07:38

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:14

Redactie ID.nl

Microsoft en Dropbox kondigen een verrassende samenwerking aan. Office-documenten zijn daardoor direct vanuit Dropbox te openen en aan te passen. Andersom zijn de documenten vanuit Office direct te uploaden naar Dropbox.

Om van de functionaliteit gebruik te maken, heb je wel een Office 365-abonnement nodig. Als je dat nog niet hebt, dan word je daar door Dropbox op geattenteerd. 

In de praktijk betekent het bijvoorbeeld dat je een Word-document kunt schrijven dat vervolgens wordt gesynchroniseerd met je Dropbox-account. Alle wijzigingen worden automatisch online opgeslagen, vergelijkbaar met Google Drive. Ook het delen van Dropbox-content is direct vanuit Office mogelijk.

Concurrentie

Eigenlijk zijn Microsoft en Dropbox concurrenten op cloudopslaggebied, want Microsoft biedt ook nog steeds OneDrive aan. Beide partijen zeggen de samenwerking toch aan te gaan, omdat gebruiksgemak voorop staat. Het zou een van de meest aangevraagde features zijn. 

De komende weken komen de functionaliteiten eerst naar de iOS- en Android-apps van Office en Dropbox. In de eerste helft van 2015 wordt het uitgerold naar de webversies. Dropbox gaat tevens nog een specifieke app voor Windows Phone bouwen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten