Microsoft slaat handen ineen met Dropbox 2014-11-05T09:38:22

Emoji te racistisch

Zes dagen gamen is nieuw wereldrecord

Microsoft slaat handen ineen met Dropbox

Betere integratie aan beide kanten

Microsoft slaat handen ineen met Dropbox

Microsoft en Dropbox kondigen een verrassende samenwerking aan. Office-documenten zijn daardoor direct vanuit Dropbox te openen en aan te passen. Andersom zijn de documenten vanuit Office direct te uploaden naar Dropbox.

Om van de functionaliteit gebruik te maken, heb je wel een Office 365-abonnement nodig. Als je dat nog niet hebt, dan word je daar door Dropbox op geattenteerd. 

In de praktijk betekent het bijvoorbeeld dat je een Word-document kunt schrijven dat vervolgens wordt gesynchroniseerd met je Dropbox-account. Alle wijzigingen worden automatisch online opgeslagen, vergelijkbaar met Google Drive. Ook het delen van Dropbox-content is direct vanuit Office mogelijk.

Concurrentie

Eigenlijk zijn Microsoft en Dropbox concurrenten op cloudopslaggebied, want Microsoft biedt ook nog steeds OneDrive aan. Beide partijen zeggen de samenwerking toch aan te gaan, omdat gebruiksgemak voorop staat. Het zou een van de meest aangevraagde features zijn. 

De komende weken komen de functionaliteiten eerst naar de iOS- en Android-apps van Office en Dropbox. In de eerste helft van 2015 wordt het uitgerold naar de webversies. Dropbox gaat tevens nog een specifieke app voor Windows Phone bouwen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord