Microsoft stelt Windows 7 SP1 verplicht

© CIDimport

Microsoft stelt Windows 7 SP1 verplicht

Geplaatst: 19 maart 2013 - 11:48

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:20

Redactie ID.nl

Microsoft heeft ervoor gekozen om Service Pack 1 (SP1) voor Windows 7 als verplichte update door te voeren via Windows Update voor gebruikers van Windows 7. Vanaf vandaag wordt Windows 7 SP1 automatisch via Windows Update geïnstalleerd voor elke gebruiker die automatische updates heeft ingeschakeld.

Al in februari van 2011 kwam SP1 voor Windows 7 uit, toen kon men er nog voor kiezen deze update van 1 GB wel of niet te installeren. Op 9 april stopt de ondersteuning op alle Windows 7-versies zonder SP1 waardoor Microsoft de update nu ongevraagd doorvoert zodat iedereen voorzien blijft van ondersteuning. Wie de automatische update heeft uitgeschakeld, kan op deze manier nog de installatie voorkomen maar wij vragen ons af waarom een gebruiker dat überhaupt zou willen, helemaal gezien het feit dat er na 9 april dus geen beveiligingsupdates meer uitkomen.

Voor de Windows 7-versie zonder SP1. Wie Windows 7 SP1 los wil downloaden i.p.v. via de Windows Update moet 7 GB aan vrije schijfruimte reserveren. Het kan ook even duren voordat de installatie is voltooid maar bij onderbreking gaat de installatie na herstarten weer verder. Laptops moeten aan de netvoeding tijdens de installatie van het Service Pack.

Nog geen SP1-update ontvangen? De uitrol van SP1 wordt verspreid over de komende weken, het kan dus zijn dat je iets later aan de beurt bent. 

[Via: PCM]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten