Microsoft: ‘Stop met gebruik Windows XP!’

© CIDimport

Microsoft: ‘Stop met gebruik Windows XP!’

Geplaatst: 29 oktober 2013 - 06:36

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Microsoft waarschuwt dinsdag voor de gevaren van het twaalf jaar oude besturingssysteem Windows XP. Vanaf april van het volgende jaar wordt XP niet meer door Microsoft ondersteund, maar ontzettend veel mensen en bedrijven maken nog steeds gebruik van het verouderde ‘operating system’. 

Directeur Tim Rains van de beveiligingsafdeling van softwaregigant Microsoft geeft op dinsdag een presentatie in Amsterdam over de gevaren van het gebruik van Windows XP na de deadline in april 2014, meldt nieuwssite Nu.nl. “Miljoenen mensen vinden het nog steeds een geweldig besturingssysteem, maar het is niet meer van deze tijd”, aldus Rains in aanloop naar zijn presentatie op de RSA-beurs in de Nederlandse hoofdstad. 

‘Huis bouwen op drijfzand’

Volgens Rains is de kern van Windows XP dusdanig verouderd dat updaten binnenkort geen zin meer heeft. De Microsoft-beveiligingsman beschrijft het bijwerken van Windows XP ‘alsof je een huis bouwt op drijfzand’. De waarschuwing van Rains geldt in Nederland voor ruim dertien procent van de computergebruikers. Uit cijfers van Microsoft blijkt dat Windows XP inmiddels nog op 13,3 procent van de pc’s in Nederland geïnstalleerd staat. 

Bezoekers Computeridee.nl voorbereid

Onder de bezoekers van Computeridee.nl is Windows 7 veruit het populairste besturingssysteem. Op de poll op onze voorpagina blijkt dat 812 van de bijna 1.500 stemmers gebruik maken van Windows 7. Dit is bijna 55 procent van het totale aantal stemmers. Slechts 10,8 procent van de bezoekers van Computeridee.nl maakt nog gebruik van Windows XP.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten