Microsoft: ‘Stop met gebruik Windows XP!’ 2013-11-04T15:26:33

Google Hot Searches laat Nederlandse zoektrends zien

Motorola en Nederlander Dave Hakkens werken aan ‘blokkentelefoon’

Microsoft: ‘Stop met gebruik Windows XP!’

Microsoft: ‘Stop met gebruik Windows XP!’

Microsoft waarschuwt dinsdag voor de gevaren van het twaalf jaar oude besturingssysteem Windows XP. Vanaf april van het volgende jaar wordt XP niet meer door Microsoft ondersteund, maar ontzettend veel mensen en bedrijven maken nog steeds gebruik van het verouderde ‘operating system’. 

Directeur Tim Rains van de beveiligingsafdeling van softwaregigant Microsoft geeft op dinsdag een presentatie in Amsterdam over de gevaren van het gebruik van Windows XP na de deadline in april 2014, meldt nieuwssite Nu.nl. “Miljoenen mensen vinden het nog steeds een geweldig besturingssysteem, maar het is niet meer van deze tijd”, aldus Rains in aanloop naar zijn presentatie op de RSA-beurs in de Nederlandse hoofdstad. 

‘Huis bouwen op drijfzand’

Volgens Rains is de kern van Windows XP dusdanig verouderd dat updaten binnenkort geen zin meer heeft. De Microsoft-beveiligingsman beschrijft het bijwerken van Windows XP ‘alsof je een huis bouwt op drijfzand’. De waarschuwing van Rains geldt in Nederland voor ruim dertien procent van de computergebruikers. Uit cijfers van Microsoft blijkt dat Windows XP inmiddels nog op 13,3 procent van de pc’s in Nederland geïnstalleerd staat. 

Bezoekers Computeridee.nl voorbereid

Onder de bezoekers van Computeridee.nl is Windows 7 veruit het populairste besturingssysteem. Op de poll op onze voorpagina blijkt dat 812 van de bijna 1.500 stemmers gebruik maken van Windows 7. Dit is bijna 55 procent van het totale aantal stemmers. Slechts 10,8 procent van de bezoekers van Computeridee.nl maakt nog gebruik van Windows XP.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord