Microsoft stopt basisondersteuning Windows 8.1 2018-01-17T11:13:56

Gratis upgraden naar Windows 10 kan nog steeds

OneDrive-instellingen

Microsoft stopt basisondersteuning Windows 8.1

Microsoft stopt basisondersteuning Windows 8.1

Het einde van Windows 8.1 komt langzaam maar zeker in zicht, nu Microsoft officieel de basisondersteuning voor het besturingssysteem heeft gestopt.

Onder die basisondersteuning vallen voornamelijk nieuwe functies en verbeteringen aan bestaande toepassingen. Gebruikers hoeven zich niet direct zorgen te maken over veiligheidsrisico's. Security-updates vallen onder de zogeheten 'uitgebreide ondersteuning', die pas op 10 januari 2023 afloopt. Vorig jaar werd op deze manier de stekker uit Windows Vista getrokken.

Upgraden of niet?

Upgraden naar Windows 10 kan (nog altijd gratis), maar is nog niet per se noodzakelijk. Erg populair is Windows 8.1 nooit geworden. Volgens cijfers van StatCounter heeft het OS een marktaandeel van 2,86 procent. Dat betekent dat er nog steeds meer computers op Windows XP draaien, dan op Windows 8.1. Windows 7 blijft vooralsnog nipt de populairste Windows-versie, gevolgd door Windows 10.

Microsoft bracht Windows 8 in 2012 uit en het besturingssysteem kon gelijk op veel kritiek rekenen. Met name het startmenu dat volledig op de schop was gegaan, sprak niet iedereen aan. Het zogenoemde metro-design met zijn grote tegels werkte weliswaar degelijk op tablets, maar op de pc was het een stuk minder werkbaar. De upgrade naar 8.1 volgde al een jaar later.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord