Microsoft stopt met agressieve upgrade naar Windows 10

© CIDimport

Microsoft stopt met agressieve upgrade naar Windows 10

Geplaatst: 28 juni 2016 - 12:15

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:37

Redactie ID.nl

Het lijkt erop dat Microsoft het licht heeft gezien: Het bedrijf gaat stoppen met de agressieve tactieken om Windows 10 aan gebruikers gebruikers op te dringen. 

Dat laat het bedrijf weten aan website The Verge. "Sinds we een aantal veranderingen hebben doorgevoerd krijgen we van veel van onze klanten te horen dat zij verward zijn door het upgradeproces", zegt Terry Myerson, de baas van Windows binnen Microsoft, tegen de site.
 

Rood kruisje

Hij doelt daarmee op het upgradeproces dat Microsoft onlangs introduceerde, waarbij gebruikers het besturingssysteem downloadden wanneer zij in een keuzescherm op het rode kruisje drukten. Aangezien het rode kruisje al meer dan 20 jaar "afsluiten" betekent, is het feit dat gebruikers daardoor 'verward raakten' niet heel gek.
 

1 miljard apparaten

Microsoft heeft als doel om Windows 10 op 1 miljard apparaten te krijgen, maar dat cijfer lijkt bijna een jaar na de lancering van het besturingssysteem niet te worden gehaald. Windows 10 staat inmiddels op zo'n 300 miljoen apparaten. Microsoft is daarom de laatste maanden steeds agressiever geworden in het pushen van de upgrade, bijvoorbeeld door het keuzescherm of door Windows 10 niet langer als "optionele update" te markeren.
 

Duidelijk weigeren

Myerson zegt dat Microsoft heeft geleerd van de feedback van gebruikers, en dat het binnenkort met een duidelijker keuzescherm komt. "Daarom staat duidelijk opgeschreven hoe gebruikers de update kunnen binnenhalen en wanneer zij dat willen doen, én hoe zij het OS kunnen weigeren."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten