Microsoft stopt met Windows Essentials

© CIDimport

Microsoft stopt met Windows Essentials

Geplaatst: 18 oktober 2016 - 13:34

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:53

Redactie ID.nl

Gebruikt u graag een programma dat onderdeel is van Windows Essentials 2012 als Windows Movie Maker, Windows Live Mail of Photo Gallery? Zorg dan dat u dit voor 10 januari 2017 hebt geïnstalleerd. Na die datum kunt u de programma’s niet meer downloaden.

Microsoft stopt per ingang van 10 januari met de ondersteuning van Windows Essentials 2012. Na die datum kunt u het pakket dat onder andere bestaat uit Windows Live Mail, Windows Live Messenger, Windows Movie Maker en Windows Photo Gallery niet meer downloaden. Microsoft wilt dat u overstapt naar de in Windows 8.1 en Windows 10 ingebouwde alternatieven voor deze programma’s als Mail en Foto. Gebruikers van Windows Essentials kunnen de programma’s na 10 januari 2017 wel gewoon blijven gebruiken. Er verschijnen alleen geen (veiligheids)updates meer.

Nu nog downloaden

Wil u ook na 10 januari nog gebruik maken van Windows Essentials? Download en installeer de programma's die u wenst te gebruiken dan nu nog het installatiebestand door op deze pagina op Nu downloaden te klikken. Overigens heeft Microsoft aangegeven om in ieder geval Windows Movie Maker op te gaan nemen in de Windows Store.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten