Vanaf 10 mei geen ondersteuning meer voor eerste versie Windows 10 2017-05-11T01:14:15

WhatsApp-integratie voor Opera-browser

Creatief met Paint

Vanaf 10 mei geen ondersteuning meer voor eerste versie Windows 10

Vanaf 10 mei geen ondersteuning meer voor eerste versie Windows 10

Vanaf 10 mei 2017 biedt Microsoft geen updates meer aan voor de oorspronkelijke versie van Windows 10, ofwel Build 1507. Gebruikers wordt aangeraden om de recentste update van Windows 10 binnen te halen. De Creators Update kun je op verschillende manieren binnenhalen.

Het betreft de originele versie van Windows 10, zoals deze werd gelanceerd op 29 juli 2015. Het versienummer daarvan is 1507. Om te achterhalen welke versie op jouw systeem geïnstalleerd staat, ga je naar Instellingen > Systeem > Info > Versie.

Sinds die eerste versie zijn er verscheidene grote updates voor Windows 10 uitgekomen, waaronder de Anniversary Update (versie 1607) en recent nog de Creators Update (versie 1703). Die komen automatisch op je systeem binnen. 

Heb je in al die tijd nooit een update gedaan, dan kan dat ook altijd nog handmatig met de upgrade-assistent

Sneller

In het verleden werd de ondersteuning voor verouderde Windows-versies pas gestopt op het moment dat er al lang en breed een nieuwere Windows uit was. Zo kwam er deze week pas een einde aan security-updates voor Windows Vista.

Met Windows 10 gooit Microsoft het over een andere boeg, omdat er voorlopig geen 'Windows 11' op de planning staat. Het bedrijf ziet Windows 10 als een dienst, waar constant nieuwe updates en uitbreidingen voor worden uitgebracht. En dat betekent ook een ander updatebeleid. 

Ondersteuning voor Windows 10 in z'n algemeen loopt tot minstens het jaar 2025, maar nu blijkt dat dit alleen geldt voor recente versies van het besturingssysteem. Bepaalde verouderde versies van Windows 10 worden relatief snel overgeslagen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord