Microsoft stopt ondersteuning Office 2007 en Outlook 2007 2017-10-11T11:50:31

Eerste Nederlandse 4DX-bioscoop in december open

Onuitgebrachte Windows Phone duikt op: Lumia 435

Microsoft stopt ondersteuning Office 2007 en Outlook 2007

Microsoft stopt ondersteuning Office 2007 en Outlook 2007

Microsoft stopt de ondersteuning voor Office 2007 en Outlook 2007. Gebruikers van de verouderde software wordt aangeraden te upgraden naar nieuwere versies.

Ondersteuning voor beide programma's stopte op 10 oktober, precies 10 jaar nadat ze oorspronkelijk gelanceerd werden. Office 2007 blijft gewoon werken, maar er komen geen patches en veiligheidsupdates meer voor uit. Dat betekent dat eventuele lekken vrijuit misbruikt kunnen worden. Het is dan ook verstandig om de overstap te maken naar nieuwere varianten. 

Voor Outlook 2007 ligt de zaak wat lastiger. Office 365-abonnees moeten er rekening mee houden dat ze geen mails meer kunnen sturen vanuit het mailprogramma, vanwege een nieuw protocol voor verzenden en ontvangen van mails dat niet door Outlook 2007 wordt herkend.

En nu?

Microsoft zelf heeft het liefste dat je de oversteek maakt naar Office 365. Je krijgt dan toegang tot het hele Office-pakket inclusief Outlook, die helemaal up-to-date is en dat nog lang blijft. Maar dit kan alleen op abonnementsbasis.

Heb je dat liever niet, dan kun je ook investeren in een eenmalige aankoop van een Office 2013- of 2016-licentie. Ook die blijven nog wel een poosje ondersteund. Office 2013 bijvoorbeeld krijgt nog security-updates t/m 2023.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord