Microsoft stopt standaard-ondersteuning Windows 7

© CIDimport

Microsoft stopt standaard-ondersteuning Windows 7

Geplaatst: 13 januari 2015 - 09:57

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:38

Redactie ID.nl

Windows 7 is nu echt aan het eind van zijn levensduur. Microsoft is namelijk gestopt met de standaard ondersteuning van het besturingssysteem, en geeft Windows 7 alleen nog maar 'extra' ondersteuning. Microsoft gaat zich nu vooral richten op Windows 8 en Windows 10.

Voorlopig is er nog niets aan de hand, want Windows 7 krijgt nog steeds beveiligingsupdates. 'Extra' ondersteuning betekent dat er geen nieuwe functies komen voor het besturingssysteem, maar alleen de nodige. Je kunt Windows 7 dus nog rustig een paar jaar gebruiken.

Betaalde updates

Wel moeten sommige gebruikers gaan betalen voor bepaalde beveiligingsupdates, maar alleen voor specifieke updates voor bijvoorbeeld bedrijfssystemen. Doorsnee gebruikers krijgen vrijwel alle updates gratis binnen. De betaalde updates zijn vooral voor bedrijven die hun computersystemen op orde willen houden.

XP

De verlengde 'extra' ondersteuning loopt voor 5 jaar. De volledige ondersteuning voor Windows 7 stopt op 14 januari 2020. Dan heeft Windows 7 dezelfde status als Windows XP dat nu ook heeft. Het was al niet meer mogelijk om pc's en laptops te kopen met Windows 7 erop, al kun je Windows 8 nog wel downgraden.

Toekomst

Microsoft wil zich voornamelijk richten op nieuwe besturingssystemen zoals Windows 8, en in de nabije toekomst ook Windows 10. Dat besturingssysteem komt eind 2015 uit en wordt dan het belangrijkste OS van Microsoft.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten