Microsoft Surface Pro tv-reclame

© CIDimport

Microsoft Surface Pro tv-reclame

Geplaatst: 11 februari 2013 - 09:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:44

Redactie ID.nl

Microsoft heeft in de VS de eerstetv-reclame van de Surface Pro uitgezonden. De Surface Pro is vanaf vorige week Vrijdag in de VS te koop.

De meningen van de pers over de Surface Pro zijn verdeeld. Een minpunt waar iedereen het wel over eens lijkt, is de matige accuduur. Microsoft heeft aangegeven dat ze de accuduur hebben moeten opofferen voor het gewicht en dikte van het apparaat. Ook het feit dat de installatie van Windows 8 zoveel van het geheugen afsnoept (ook door een herstelparitie) wordt als nadeel gezien. Van de 64 GB blijft er maar 23 tot 30 GB over. Pluspunt is dan wel weer dat dit eenvoudig is uit te breiden. Ook het geringe aantal apps wordt door velen gezien als een groot nadeel ten opzichte van Apple- en Android-tablets. 

Ars Technica is niet erg te spreken over de Surface Pro en vindt hem ook  te heet en luid. Cnet beoordeelde de Surface Pro daarentegen met 4,5 van de 5 sterren en zegt dat het Microsoft bijna is gelukt om het beste van twee werelden (tablet en laptop) te combineren. Anandtech is ook overwegend positief over het apparaat maar denkt ook dat met name de volgende generatie het perfecte huwelijk tussen tablet en laptop zal zijn. 

Microsoft Surface Pro tv-reclame-16359308

© CIDimport

Surface Pro-reclame gericht op zakelijke gebruiker

De tv-reclame is niet erg informatief en probeert vooral een gevoel over te brengen zoals dat tegenwoordig gebruikelijk is. Het dynamische spotje zit goed in elkaar maar of het nou de werkgever aanspoort om Surface Pro's aan te schaffen, de werknemers in het spotje lijken er niet veel productiever van te worden:

    

Microsoft Surface Pro op dag 1 uitverkocht

De Surface Pro is in de VS al bij veel winkels uitverkocht zoals bij Staples. Als kanttekening wordt daarbij geplaatst dat er ook maar een beperkt aantal Surface Pro's geleverd was aan de winkels. Microsoft verontschuldigt zich via een Tweet over de beperkte beschikbaarheid van de Surface Pro en zegt er hard aan te werken om de beschikbaarheid te vergroten.

    

Microsoft Surface Pro tv-reclame-16359309

© CIDimport

Surface RT: Dancing in the Streets

De Surface Pro zou met name interessant zijn voor bedrijven doordat het goed integreert in het Windows-systeem op kantoren. Het dynamische spotje dat volgens Microsoft slechts in een paar weken terug is geschoten borduurt voort op de reclame die we vorig jaar in oktober al zagen over de Windows RT. Die was niet in een zakelijke omgeving geschoten omdat de Surface RT zich weer meer richt op de consument. De Surface RT komt donderdag 14 februari (Valentijnsdag) in Nederland uit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten