Microsoft Surface RT tablet voor $499

© CIDimport

Microsoft Surface RT tablet voor $499

Geplaatst: 17 oktober 2012 - 05:55

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:43

Redactie ID.nl

Vanaf gisteren kan de Microsoft Surface RT worden besteld (pre-order) op de Amerikaanse Microsoft Store. Het goedkoopste model kost $499. Daarnaast komt het uit in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong en het V.K. In Duitsland gaat de Surface RT €479,- kosten. 

Microsofts Surface moet de strijd aangaan met de iPad van Apple. Microsoft levert twee typen van de tablet: Een model met een Intel-processor die een complete versie van Windows 8 draait en een tablet met een ARM-processor die Windows RT draait, een eenvoudigere versie van Windows 8 die gericht is op standaard tablet-gebruik. Van het RT-model zijn nu prijzen bekend. Het model met 32GB en zonder de Black Touch Cover kost $499. De modellen met Black Touch Cover (toetsenbord) zijn een stuk duurder: $599 voor een 32GB versie en $699 voor de 64GB. Het aantal bestellingen heeft er al voor gezorgd dat de levering van de goedkoopste versie wat langer kan duren.

Microsoft Surface RT tablet voor $499-16473363

© CIDimport

Klik op afbeelding om naar de Amerikaanse Microsoft Store te gaan


Lagere resolutie dan iPad, toch scherper beeld

De Surface heeft een significant lagere resolutie dan de iPad van Apple (1366x768 vs 2048×1536). Microsoft geeft echter aan dat mensen in een goed verlichte ruimte het scherm van de Surface als scherper ervaren dan de iPad. Microsoft stelt dat de scherpte van een scherm niet enkel afhangt van het aantal pixels maar dat MTF een betere maatstaf is. MTF staat voor Modulation Transfer Function en houdt naast het aantal pixels ook rekening met het contrast. Bij contrast speelt de reflectie van het licht op het scherm een grote rol in de waargenomen scherpte van het scherm bij de kijker.

Surface beter in goed verlichte ruimte

Microsoft heeft ervoor gekozen om het scherm optimaal te laten functioneren in goed verlichte ruimtes zoals kantoren. Het omgevingslicht en de mate waarin licht reflecteert op het scherm hebben een grote invloed op de waargenomen scherpte van een scherm. Als deze variabelen slecht zijn dan maakt het aantal pixels niet veel meer uit zo stelt Microsoft. Vandaar dat de fabrikant uit Redmond zich op de waargenomen scherpte heeft gericht en niet zozeer op een hoge resolutie. Het scherm is ontworpen om zo min mogelijk licht te reflecteren. Waar dat bij de iPad op 9,9% ligt, zou dat bij het scherm van de Surface op 5,5%-6,2% liggen. Deze keuze zou ook resulteren in een langere batterijduur en een lagere dikte en gewicht.  

Of we het eens zijn met de stelling van Microsoft zullen we zien wanneer we de Surface naast een iPad kunnen leggen.

[Via: Reddit]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten