Microsoft toont e-ink display in toetsenbord 2015-08-25T12:25:43

13-jarige Timon is Nederlands Kampioen 'Microsoft Word'

Review: Maakt de OnePlus Two de hoge verwachtingen waar?

Microsoft toont e-ink display in toetsenbord

Microsoft toont e-ink display in toetsenbord

Het blijft vaak een dilemma: neem je genoegen met typen op het touchscreen in je tablet of doe je er toch een toetsenbord-hoes omheen, waardoor je gemakkelijker kan typen maar 'ie meer ruimte inneemt? Microsoft presenteert een concept dat het beste van beide werelden wil bieden: DisplayCover, een toetsenbord mét touchscreen.

Dat touchscreen zit in een horizontale balk boven de toetsen en is van e-ink. Voor die technologie is gekozen omdat deze energiezuiniger is dan lcd of oled. Het scherm kan afhankelijk van wat er op je scherm te zien is, van inhoud veranderen.

Ben je op het bureaublad van je Surface-tablet, dan toont het touchscreen een rij knoppen die doet denken aan een startmenu. Je opent er bijvoorbeeld programma's mee als Skype, Edge of Photoshop. Eenmaal in Photoshop veranderen de knoppen in de tools die je in dat programma gebruikt. Het scherm reageert ook op de Surface-pen.

Enhance

De touchscreen kan ook ingezet worden als een soort muis. In onderstaande instructievideo toont Microsoft onder meer hoe je ermee kan inzoomen op Google Maps, zoals je ook gewend bent te doen op de schermen in smartphones en tablets.

Microsoft heeft nog geen plannen gedeeld om DisplayCover ook echt te gaan verkopen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord