Microsoft-topman maakt vrouwonvriendelijke uitglijder

© CIDimport

Microsoft-topman maakt vrouwonvriendelijke uitglijder

Geplaatst: 10 oktober 2014 - 07:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:28

Redactie ID.nl

Microsofts nieuwe topman Satya Nadella heeft een uitglijder gemaakt door op een conventie voor vrouwen in de technologiesector te stellen dat ze beter niet om loonsverhoging kunnen vragen. Dat bleek niet zo'n handige uitspraak.

Nadella kwam tot die conclusie tijdens een vraaggesprek op het Grace Hopper Celebration of Women in Computing in Arizona. Op de vraag hoe vrouwen het beste om opslag kunnen vragen, gaf de topman aan dat ze dat beter niet kunen doen en 'vertouwen in het systeem' moeten hebben. "Dan komt die loonsverhoging vanzelf," aldus Nadella. "Het is goede karma, dat komt vanzelf weer bij je terug. Dat is de superkracht die vrouwen hebben."

De opmerking viel in de zaal al niet goed en vond zijn weg al snel naar het internet. Nadella heeft daarop excuus aangeboden, zowel via Twitter als via een open brief aan het personeel van Microsoft (via Techcrunch). "Ik heb helemaal verkeerd antwoord gegeven op die vraag," zo leest de brief. "Mannen en vrouwen horen hetzelfde te verdienen. En als je een loonsverhoging wil, dan moet je daar gewoon om vragen."

Diversiteit

Eerder deze week werd bekend dat er meer vrouwen werkzaam zijn bij Microsoft dan een jaar geleden. Het bedrijf publiceert ieder jaar een diversiteitsrapport. 29 procent van alle werknemers is vrouw en er zijn meer vrouwen werkzaam in topfuncties. Bij technische functies zijn ze wel nog ondervertegenwoordigd. In deze sector werken voornamelijk blanke of Aziatische mannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten