Microsoft trekt problemen veroorzakende Windows 8.1-patch terug

© CIDimport

Microsoft trekt problemen veroorzakende Windows 8.1-patch terug

Geplaatst: 18 augustus 2014 - 06:09

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:54

Redactie ID.nl

Microsoft heeft een veiligheidsupdate voor Windows 8.1 teruggetrokken, nadat is gebleken dat die voor flinke problemen bij gebruikers konden zorgen. De patch zorgde er in sommige gevallen voor dat de pc van gebruikers niet meer op te starten is.

Dat maakt Microsoft zelf bekend. Vorige week ontstonden bij een groeiend aantal gebruikers flinke problemen, nadat zij de laatste beveiligingsupdate voor Windows 8.1 hadden gedownload. Na de updaten stroomde Microsofts supportforum vol met klachten. Gebruikers konden na een aantal keren hun computer niet meer opstarten, en kregen het beruchte 'blue screen of death' te zien.

Patch verwijderen

Microsoft erkent de problemen op het forum, en geeft gebruikers advies wat zij moeten doen als ze de error krijgen. Het bedrijf adviseert onder andere om de patch de deïnstalleren.

Windows 9

Microsoft maakte niet lang geleden bekend alleen nog maar ket kleine updates te komen voor Windows 8.1. Die worden toegevoegd aan de maandelijkse beveiligingsupdates. De grote veranderingen in het besturingssysteem worden pas in Windows 9 verwacht, dat in 2015 op de markt moet komen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten