Microsoft trekt problemen veroorzakende Windows 8.1-patch terug 2014-08-18T10:14:49

Ultra Dual USB drive van Sandisk

Veel kritiek op nieuw 'Favorieten'-experiment Twitter

Microsoft trekt problemen veroorzakende Windows 8.1-patch terug

Microsoft trekt problemen veroorzakende Windows 8.1-patch terug

Microsoft heeft een veiligheidsupdate voor Windows 8.1 teruggetrokken, nadat is gebleken dat die voor flinke problemen bij gebruikers konden zorgen. De patch zorgde er in sommige gevallen voor dat de pc van gebruikers niet meer op te starten is.

Dat maakt Microsoft zelf bekend. Vorige week ontstonden bij een groeiend aantal gebruikers flinke problemen, nadat zij de laatste beveiligingsupdate voor Windows 8.1 hadden gedownload. Na de updaten stroomde Microsofts supportforum vol met klachten. Gebruikers konden na een aantal keren hun computer niet meer opstarten, en kregen het beruchte 'blue screen of death' te zien.

Patch verwijderen

Microsoft erkent de problemen op het forum, en geeft gebruikers advies wat zij moeten doen als ze de error krijgen. Het bedrijf adviseert onder andere om de patch de deïnstalleren.

Windows 9

Microsoft maakte niet lang geleden bekend alleen nog maar ket kleine updates te komen voor Windows 8.1. Die worden toegevoegd aan de maandelijkse beveiligingsupdates. De grote veranderingen in het besturingssysteem worden pas in Windows 9 verwacht, dat in 2015 op de markt moet komen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord