Microsoft verplicht updates Windows 10 in Home-versie 2015-07-17T14:09:35

Energy Music Box Aquatic speelt onderwater gewoon door

Haal the force in je auto met deze Darth Vader-oplader

Microsoft verplicht updates Windows 10 in Home-versie

Microsoft verplicht updates Windows 10 in Home-versie

Gebruikers van de Home-versie van Windows 10 krijgen niet de mogelijkheid om updates op een later tijdstip uit te voeren, dan wel deze helemaal te negeren. De updates worden verplicht gedownload en geïnstalleerd zodra deze beschikbaar komen.

Dat meldt onder meer The Verge. Windows 10 Home-bezitters hebben twee opties: updates downloaden, installeren en de computer automatisch opnieuw opstarten (wanneer je deze niet actief gebruikt) of downloaden, installeren en zelf kiezen wanneer te herstarten.

Microsoft kan de updates aanbieden zonder waarschuwing vooraf. Je gaat hiermee akkoord zodra je de gebruiksvoorwaarden van Windows 10 accepteert. In Windows 8.1 hebben gebruikers meer opties, waaronder het nooit checken naar updates en zelf bepalen wanneer het downloaden het beste uitkomt.

Goeie zaak?

Hoewel het downloaden van potentieel grote updates wellicht niet altijd gelegen komt, wil Microsoft voorkomen dat gebruikers belangrijke veiligheidsupdates missen. Windows 10 Pro- en Enterprise-gebruikers (veelal bedrijven) krijgen meer controle over de updates, zodat IT-afdelingen de bedrijfssoftware er op af kunnen stemmen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord