Microsoft: 'Verplichte Windows 10-update is 'foutje'

© CIDimport

Microsoft: 'Verplichte Windows 10-update is 'foutje'

Geplaatst: 16 oktober 2015 - 06:01

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:31

Redactie ID.nl

Microsoft zegt dat het 'een foutje' heeft gemaakt met de gedwongen upgrade naar Windows 10, die deze week bij gebruikers verscheen. Dat 'foutje' wordt nu teruggedraaid, zegt het bedrijf.

Gebruikers van Windows 7 en 8 werden deze week onaangenaam verrast door een vervelend vinkje in Windows Update, dat automatisch Windows 10 automatisch binnenhaalde - ook wanneer gebruikers dat helemaal niet wilden.

Te ver gegaan

Het bedrijf zegt nu te ver te zijn gegaan, en dat het upgrade-proces 'een fout' was. Dat zegt het bedrijf tegen de website VentureBeat, maar het is niet duidelijk of het daarmee bedoelt dat het de update per ongeluk verkeerd heeft doorgevoerd of dat het zelf vindt te ver te zijn gegaan.

Eén miljard downloads

"We willen zoveel mogelijk gebruikers van Windows 7 en 8 helpen overstappen naar Windows 10, waardoor de upgrade als optionele update in het Windows Update-programma staat. Maar gebruikers moeten dat altijd nog wel zelf aangeven", zegt het bedrijf.

Controversiële update

Microsoft ligt al langer onder vuur om de agressieve manier waarop het Windows 10 probeert te pushen naar gebruikers. Het bedrijf wil over een jaar naar eigen zeggen één miljard apparaten op Windows 10 hebben draaien. Dat zijn er nu ongeveer 100 miljoen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten