Microsoft wil smartphone met Windows- en Android-ondersteuning

© CIDimport

Microsoft wil smartphone met Windows- en Android-ondersteuning

Geplaatst: 7 oktober 2013 - 05:46

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:09

Redactie ID.nl

De volgende smartphone van softwaregigant Microsoft moet gebruik maken van twee besturingssystemen, namelijk Android en Windows Phone 8. Microsoft zou een voorstel gedaan hebben aan telefoonproducent HTC om het toestel te maken, meldt Bloomberg.

Om de smartphone met twee besturingssystemen te realiseren, zou Microsoft bereid zijn om de licentiekosten van zijn mobiele besturingssysteem drastisch te verlagen of zelfs helemaal af te schaffen. Hiervoor moet HTC echter wel op het bod ingaan. Met de nieuwe Android/Windows Phone 8 hybride hoopt Microsoft het marktaandeel nog verder op te krikken.

Kans voor HTC

Volgens het financiële persbureau Bloomberg heeft HTC nog niet besloten in  zee te gaan met Microsoft. Het zou kunnen dat HTC, een bedrijf dat al een tijdje in zwaar financieel water verkeert, een kans ziet om met de opvallende smartphone de consument te kunnen boeien. Waar de telefoons van HTC onder critici vaak hoog scoren, vallen de verkoopcijfers geregeld tegen. De koper kiest eerder tussen een telefoon van Samsung of Apple, blijkt uit de jaarcijfers van HTC. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten