Microsoft wil van XP-gebruikers af bij nieuwe update 2014-03-04T11:23:33

Facebook wil overal internet met drones van Titan Aerospace

De beste sites met gratis stockfotografie

Microsoft wil van XP-gebruikers af bij nieuwe update

Microsoft wil van XP-gebruikers af bij nieuwe update

Microsoft wil wel heel graag dat je update naar Windows 8.1. Het bedrijf beëindigt alle support voor Windows XP op 8 april aanstaande beëindigt. Het OS bestaat al een behoorlijke tijd en kent nog steeds veel aanhangers (onder andere vanwege misstappen met Windows Vista).

Om gebruikers van XP over te halen om over te stappen naar een nieuwer besturingssysteem, worden Windows XP-gebruikers gebombardeerd met pop-ups. Gebruikers die de automatische Windows Updates aan hebben staan, krijgen vanaf 8 maart berichtjes met de notificatie dat Windows geen 'life support' meer gaat verlenen voor Windows XP. 

 

Pop-up bombardement

In de pop-up zal ook een link te zien zijn die doorverwijst naar een landingspagina, met daarin alle details over hoeveel moois en belangrijks je wel niet mist als je niet onmiddelijk overstapt naar Windows 8.1. Om het voor gebruikers makkelijker te maken om over te stappen, is Microsoft een samenwerking aangegaan met Laplink. Windows XP gebruikers kunnen gebruik maken van PCmover Express voor Windows XP. Deze gratis datamigratie-tool maakt het voor gebruikers makkelijker om bestanden van Windows XP naar Windows 7 of Windows 8.x over te zetten. 

Lente-update

Voor iedereen die er over denkt om over te gaan: de 'lente-update' van Windows 8.1 is af. De uptdate die gericht is op apparaten zonder touchscreens, heeft de rtm status en is op 8 april - als Microsoft stopt met het ondersteunen van XP - af. In de update krijgen apps uit de Windows Store een titelbalk met daarin een knop om ze te minimaliseren en te sluiten. Ook krijgen ze een icoon op de taakbalk van de desktop, waardoor ze zich als reguliere apps gedragen. Dat zou de twee verschillende omgevingen van Windows 8.1 dichter bij elkaar moeten brengen. Bovendien is er een afsluitmenu toegevoegd. 

Bron: DailyTech en Tweakers

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord